
در زمان ساخت ساختمانها در طبقات و در پشتبام و حیاط، نیاز به پر نمودن کف برای انجام ترازبندی و محافظت از تاسیسات با فوم بتن خواهد بود. در طبقات، تمامی لولههای آب، سیستم گرمایش و مسیرهای سیمکشی از کف عبور میکنند و بعد از انجام لولهکشی و سیمکشی برق، کف باید پر شود تا بتوان بر روی آن نازککاری را انجام داد و کف را برای انجام سنگکاری، سرامیککاری، موزاییک و یا غیره آماده نمود. کفسازی یکی از مراحل ساخت است که دارای اهمیت بالایی است.
میتوان با استفاده از مواد مختلف، پر کردن کف را انجام داد. هر کدام از آنها مزایای مخصوص به خود را دارند و برای محیطهای مختلف مناسب هستند. برای پر کردن کف حیاط میتوان از ماسه، پوکه و یا هر مواد دیگری استفاده کرد. این سطح بر روی زمین قرار دارد و باعث اضافه شدن وزن سازه نمیشود. اما برای طبقات و پشتبام نیاز به موادی است که علاوه بر خاصیت پر کنندگی، وزن سبکی هم داشته باشند. در سازههای جدید برای این کار از پوکه و یا بتن استفاده میشود. این مواد به خوبی سطح را پوشش میدهند و در عین حال، وزن سبکی دارند.
کفسازی با استفاده از فوم های بتن
فوم های بتن نوعی از بتن است که با استفاده از ماسه بادی، سیمان و ماده شیمیایی کفساز تولید میشود. البته این ماده ترکیبات مختلفی دارد و هر نوعی از آن، خواص متفاوتی ارائه میدهد. استفاده از ترکیبات مختلف در ساخت بتن باعث تنوع آن شده است. این ماده به این صورت ساخته میشود که بعد از ریختن آب در میکسر، به آن سیمان و ماسه به اندازه مناسب اضافه میشود تا به غلظت مورد نظر برسد.
این ترکیب یک بتن معمولی است و در این مرحله ماده شیمیایی فومساز به ترکیب اضافه میشود، این کار را باید با فشار بالا انجام داد تا حباب تولید شود. میزان اضافه شدن فوم باید به طور دقیق محاسبه شده و به ترکیب ماسه و سیمان اضافه شود تا بتواند خواص مورد نظر مهندسین پروژه را داشته باشد. مخلوط شدن ادامه پیدا میکند تا ترکیب به سیالی با غلظت مناسب برسد. فوم های بتن قابلیت انتقال به وسیله پمپاژ را دارد و میتوان با پمپ کردن، آن را در محل اجرا تخلیه کرد.
قبل از ریختن فوم های بتن باید سطح مورد نظر ترازبندی شود و کرومبندی مناسب انجام شود. کرومبندی مناسب در اجرای مناسب کار تاثیر زیادی خواهد داشت. در صورتی که این کار به خوبی انجام شود، میتوان در هر بخش کفسازی مناسب را انجام داد. در زمانی که از فوم های بتن برای پر کردن کف استفاده میکنید، باید توجه داشته باشید تا فضایی را برای نازککاری و اجرای پوشش کف(سنگ، سرامیک، کاشی، موزاییک و غیره) در نظر بگیرید.
سیمان، آب و عامل فوم ساز باید به اندازه مناسب ترکیب شوند تا بعد از خشک شدن مقاومت مورد نظر را داشته باشند. داشتن مقاومت مورد نظر باید همراه با وزن پایین باشد. زمانی که خشک شد، فوم بتن باید به اندازهای مقاومت داشته باشد که در اثر عبور افراد و یا وسایل ساخت، فرو نرود. برای اطمینان از مقدار مناسب ترکیبات، میتوان نمونهای از فوم های بتن با ترکیبات مورد نظر را به آزمایشگاه کنترل کیفیت مصالح ارسال کرد تا تستهایی بر روی آن انجام شود تا در صورتی که از اهداف طراح فاصله داشته باشد، بتوان ترکیبات را اصلاح کرد.
یکی دیگر از مواردی که در زمان کار با فوم های بتن باید رعایت کرد، استفاده از تجهیزات مناسب است. نوع پمپی که برای سازههای بلند مورد استفاده قرار میگیرد باید از انواع سه فاز باشد تا بتواند قدرت کافی برای انتقال مواد را داشته باشد. استفاده از شلنگ مناسب نیز دارای اهمیت است. در صورتی که شنلگ توانایی و مقاومت کافی را نداشته باشد، احتمال پاره شدن آن در حین انجام کار بالا خواهد رفت.
:: بازدید از این مطلب : 102
|
امتیاز مطلب : 75
|
تعداد امتیازدهندگان : 17
|
مجموع امتیاز : 17